Segon Encontre

Post Image

Segon Encontre – Teresa Matas

Comissaris: Fernando Gómez de la Cuesta i Montserrat Torras
Fotografia: cortesia d’Íñigo Vega, IN PALMA

Una trajectòria ferma, feta de poesia i vestida de crítica social i feminisme, que conta la pròpia història, aquelles parts de nosaltres mateixos que volem defugir, però que l’artista ens obliga a respirar sense escapatòria possible

Des dels anys 80 fins ara, l’obra de Teresa Matas no ha deixat d’evolucionar. Domina tota mena de tècniques i materials, com ara papers, vídeos performatius, escultures, instal·lacions i, sobretot, teixits usats, tenyits i cosits que serveixen de suports que l’artista converteix en vehicles per imbuir-nos de la seva profunda sensibilitat.

Amb la seva performance pretén donar un espai al dol per tal de recordar aquelles persones estimades que ja no hi són. És un acte d’acompanyament des de l’emoció, però també des de l’acció: unir les peces de roba de les persones que ja no hi són amb puntades de fil, sortint des de l’Església i caminant fins a Sant Salvador en silenci, portant els records i el buit i carregant la tristor.

L’artista Teresa Matas, Premi Ramon Llull (2005) i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma, presenta Segon Encontre al Cool Days Festival, una acció col·lectiva d’acompanyament des de la recordança personal. Unirem amb puntades les peces de roba que cobriren el cos i el cor de les persones que ja no hi són i amb aquesta gran tela caminarem des de l’Església fins a Sant Salvador, curant les ferides i deixant partir la buidor.

<-
Miramunt
->
Un altre camp és possible